На 09.12 в зала Витоша“ на хотел Marinela Sofia се състоя представянето

...
На 09.12 в зала Витоша“ на хотел Marinela Sofia се състоя представянето
Коментари Харесай

Васил Симов написа Книга за борсата

На 09.12 в зала „ Витоша “ на хотел Marinela Sofia се състоя представянето на първата по рода си „ Книга за борсата “, написана от един от основателите на Софийската стокова борса и неин шеф до наши дни – Васил Симов. Пред подбран кръг представители на финансовия и икономическия свят на България водещият Жоро Тошев разгорещено показа за персоналните си „ инцидентни “ срещи с Васил в годините и сложи висока оценка на прочувствения и безапелационен роман, с който се е срещнал, прочитайки книгата. Председателят на Държавната комисия по стоковите тържища и борси Владимир Иванов показа усещанията си и дефинира създателя като образец за нормалността и честността в тази сфера на бизнеса. Редакторът на книгата Людмил Каравасилев описа трогващи истории, свързани с дългогодишната си работа  с създателя, както и забавни елементи към основаването на увлекателно написаната и реалистична история. 

Пред своята аудитория Васил Симов разгорещено се върна обратно във времето и с възприятие за комизъм описа любопитни обстоятелства за началните си стъпки в борсовата процедура и първите си визити на огромните тържища в света. Авторът показа и за нелеките си извършени борби в годините, с които е съумял да резервира неопетнена и работеща институцията, наречена борса. Той уточни, че един от мотивите за основаването на книгата е и тридесетата годишнина, която тя навършва през 2021 година. 

 В „ Книга за борсата “ читателите ще надникнат през рамото на борсовите играчи, с цел да се срещнат с механизмите и ръководството на борсовите пазари, ще научат повече за историята и бъдещето на борсовата търговия и за въздействието й върху стопанската система и обществото. Изданието е прочувствен и безапелационен роман  на човек, вложил не просто професионалните си умения, само че и  сърцето си в своята идея – възраждането и модернизирането на борсовото дело в България. 

Васил Симов е основен изпълнителен шеф на Софийска стокова борса от самото й учредяване, през 1991 година, изпълнителен шеф и ръководител на Борда на шефовете на Българо-американска кредитна банка, създател на учебници и учител по борсово дело в УНСС и други висши учебни заведения в страната. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР